Samenwerken of alles alleen doen?

Ik ben zelfstandig ondernemer, zonder personeel. Ik heb mijn eigen coachingspraktijk en vind het prachtig werk om mensen te kunnen coachen. Om de snelle veranderingen bij ze te zien, te zien hoe ze weer opleven, weer in contact komen met hun gevoel, rust in hun hoofd krijgen en gaan doen waar ze echt gelukkig van worden.

Hiermee help ik anderen, maar hoe zit het met mijzelf?
Ik vind het erg leuk om te coachen en hier wordt ik zeker gelukkig door! Alleen is dit voornamelijk één op één begeleiding en heb ik dus geen directe collega’s.
In het begin vond ik dat ik alles alleen moest doen. Dat kan ik ook en dat ging altijd prima, maar het maakte het soms wel wat lastiger om door te zetten. Niemand die je even een duwtje in de rug geeft. Ik werkte af en toe wel met anderen samen, maar dat waren vaak korte projecten en toen vond ik dat prima.

Tot een tijd geleden een goede vriendin van mij ook een coachingspraktijk begon. We begonnen langzaam wat te sparren met elkaar. Hoe doe jij dit? Hoe zit dat bij jou? Wat vind jij hier van?
Toen merkte ik dat ik dat stukje eigenlijk al die tijd gemist had! Elkaar motiveren, stimuleren en alles kunnen vragen wat je maar wilt! Heerlijk om dingen te kunnen verdiepen met iemand die in hetzelfde vak zit. Ook al is ze een ‘concurrente’… Ow jee, zal ze dan niet mijn klanten ‘inpikken’? Maar nee, juist door zo goed samen te kunnen werken hebben we beide een duidelijke doelgroep voor onze praktijken gecreëerd. Ik werk vanuit het gevoel en zij vanuit de gedachten. Precies het tegenovergestelde dus en daardoor juist ook een perfecte combi voor ons om ook echt samen iets leuks te gaan starten!

We zijn samen een workshop gaan ontwikkelen en gaan geven en hoe leuk is dat! Lekker samen aan de slag en in een korte tijd ontwikkelden wij ons programma ‘In 10 weken grip op emotie-eten’.
Een prachtig programma waarin dames grip krijgen op hun emotie-eten en waarin ik, door het kunnen samenwerken met een fijne collega, weer heb mogen ontdekken hoe fijn het is om niet altijd alles alleen te hoeven doen!

Hoe zit dat voor jou? Doe jij dingen graag alleen? Op je eigen manier? Zodat je zeker weet dat alles dan goed is? Moet alles altijd perfect zijn? Hoe vermoeiend is dat voor jou? Zou je die touwtjes wel eens wat losser willen laten?

Ontdek maar eens hoe het is om, datgene wat je wilt bereiken, met anderen te delen.
Wie weet levert het je hele mooie dingen op!