Vakantietijd voorbij: Het ‘echte leven’ stressen begint weer.

Heb je net een heerlijke vakantietijd gehad? Lekker doen en laten wat je wilt. De dingen op zijn beloop laten, je touwtjes een beetje kunnen laten vieren en zien wat de dag je brengt? Hoe voelde dat voor je? Ben je van plan om dit gevoel vast te houden nu de vakantie er weer op zit? Hoe ga je dit doen? Hoe kan jij dit gevoel echt vasthouden? Wat heb je daar voor nodig?

Hoe lang ga je dit volhouden? Over hoeveel tijd zit jij weer in je oude patroon en verlang jij weer naar vakantie?
Naar rust en ruimte voor jezelf?
Want dat is waar het meestal om draait. Rust en ruimte voor jezelf. Tijd voor dingen die je wilt doen in plaats van moet doen, tijd voor jezelf, tijd om samen te zijn met de mensen waar je blij van wordt.

Hoe ga jij dit ‘inbouwen’ in de periode vanaf nu tot het einde van het jaar? Nieuwe gewoontes hebben ongeveer 3 maanden nodig om echt eigen te worden. In het begin gaat het vaak nog wel, want dan ligt de fijne vakantietijd nog vers in je geheugen en gevoel, maar na een tijdje ebt dat toch weer weg en verval je weer in je oude patroon. Maar deze keer niet, toch? Hmm, oke, maar hoe dan?

Nou door voor jezelf elke dag een moment voor jezelf in te plannen. Blok het tot het eind van het jaar maar in je agenda. Minstens 10 minuten, maar meer is natuurlijk nog fijner!
Dus, pak je agenda er maar even bij en zet het er maar in ‘me-time’. Begin maar bij september, ja goed zo, en nu oktober, ja, en november nog, heel goed en dan ook december er nog bij. Staat het er in? Top! Het enige wat jij nu nog ‘moet’ doen is je aan je eigen afspraak houden. Houdt in gedachten dat het dus een maand of 3 duurt voor het geen ‘moeten’ meer is, maar dat het dan zo in je patroon komt dat het je steeds makkelijker afgaat.

En 10 minuten tijd per dag voor jezelf, dat mag toch best?
Schenk eens een kopje liefde voor jezelf in, ga een wandelingetje maken of ga een korte meditatie doen: Ga lekker zitten, sluit je ogen en adem eens helemaal naar je voeten toe. Zie of voel hoe je adem binnenkomt bij je neus of mond en volg deze door je lichaam heen helemaal naar je voeten toe en weer terug. Blijf dit herhalen op je eigen ademhaling.
Merk maar eens op wat dit met je doet!

Wil je je ‘me-time’ gaan uitbreiden, plan dan elke week eens een langere ‘me-time’ in. Plan een leuke activiteit waar je energie van krijgt. Dit hoeft natuurlijk niet alleen, je kunt bijvoorbeeld je kinderen meenemen naar het bos voor een fijne wandeling.

Ik wens je een fijn vakantiegevoel toe tot het einde van dit jaar (en daarna natuurlijk ook 😀 )!

 

Ow en nog iets, je hebt vakantietijd en daarna ga je terug naar ‘het echte leven’? Wat klopt hier niet aan?