Brrr gevoelens. Wat een vage enge dingen zijn dat toch!

Dat is zeker dat je moet gaan huilen of zo?
Ik weet niet goed wat ik voel, denk ik, of ik voel gewoon echt niets… dus wat zou ik dan bij een coach moeten die het over mijn gevoel wil hebben? Ik weet wel waarom ik iets niet (of juist wel) voel, maar het lukt me niet om dat te veranderen, maar irritant vind ik het wel! Maar goed, ik zal wel gewoon zo zijn, dus ik denk niet dat er nog iets aan te veranderen valt.

Is dit herkenbaar voor je?

Tegenwoordig zitten veel mensen ‘vast’ in hun hoofd. Mensen willen tegenwoordig zoveel dingen tegelijk. Of nou ja, willen? Veel mensen hebben het idee dat er veel van ze verwacht wordt. Je moet een goede baan hebben, veel sociale contacten, leuke dingen met je kinderen doen, sporten, het huis perfect aan kant hebben enz enz.. Ben jij ook vaak zo druk druk druk? Of dat je het gevoel hebt dat je nog zoveel MOET doen. En hoe zit het met je ademhaling? Adem je heel hoog, in je borstkas, of adem jij door tot in je buik? Heb je het gevoel dat je altijd met iedereen om je heen rekening moet houden? Hoe voelt dat allemaal voor je?

Zou je je graag ontspannen willen voelen, rust in je hoofd willen hebben en lekker in je vel willen zitten? Wellicht kan LifeCoaching Twente je leren om deze dingen weer onder de knie te krijgen.

Iedereen heeft gevoelens, alleen de ene persoon heeft ze weggestopt, de andere ervaart ze voluit en weer een ander voelt ook alles van anderen aan. De kunst is om je eigen gevoelens weer de ruimte te geven zodat je ze kunt ervaren. Wat is er gebeurd dat jij niet meer bij je gevoel kunt komen? Wat heb jij nodig om je gevoelens wel weer te voelen? Hoe zou het zijn als je je eigen gevoel kunt onderscheiden van dat van iemand anders?

Door simpele oefeningen kun je al weer een heel stuk meer in contact komen met jezelf.
Probeer de volgende oefening eens 2 weken lang elke dag 2 keer te doen. Het hoeft maar een paar minuten per keer en als je het eens een keer over slaat zal ik niet boos worden hoor 😉

Ga rustig op een stoel zitten met je voeten op de grond. Leg je beide handen op je buik en sluit je ogen.  En adem dan door naar je buik toe. Zie en voel hoe je adem binnenkomt bij je neus of mond en volg deze door je lichaam heen tot onder in je buik en weer terug. En bij elke uitademing druk je met je handen je buik stevig in. Blijf dit op je eigen ademhaling een paar minuten doen.
Nadat je zo een tijdje naar je buik hebt geademd, leg dan je handen losjes op je bovenbenen neer en adem dan door naar je voeten toe.
Zie en voel hoe je adem binnenkomt bij je neus of mond en volg deze, door je lichaam heen, helemaal tot in de puntjes van je tenen en weer terug. En blijf ook dit weer een paar minuten lang herhalen op je eigen ademhaling.
Adem dan op het laatst nog een keer heel diep in tot in de puntjes van je tenen en open dan langzaam weer je ogen.

Dit is een simpele oefening om weer meer in contact te komen met jezelf.
Tegenwoordig zijn mensen vaak met alles en iedereen om zich heen bezig dat ze het contact met zichzelf daardoor kwijt kunnen raken. Door deze oefening regelmatig te doen keer je steeds even terug met je aandacht naar jezelf toe.
Maak hier een prettig rustmomentje van en je zult zien dat je je daarna weer lekkerder voelt!

Succes!

Mocht je meer oefeningen willen of echt met jezelf aan de slag willen gaan om weer in contact te komen met je gevoel kom dan eens langs voor een gratis kennismakingsgesprek.

www.LifeCoachingTwente.nl