Wandelcoaching?! Zonde van mijn geld!

Geld uitgeven om door het bos te wandelen en te praten met iemand? Dat kan ik ook wel met een vriendin hoor!
Owja? Nou, wat let je? Doen zou ik zeggen!

Wandelen is hartstikke goed voor je en al helemaal als iets je dwars zit en je je bijvoorbeeld onrustig voelt. Hup naar buiten! Lekker het bos in. De natuur helpt je om tot rust te komen. Kijk maar eens goed om je heen als je aan het wandelen bent, want wat zie je allemaal? En wat hoor je allemaal?

En die vriendin van je, wat heeft zij allemaal te vertellen? Gezellig kletsend wandelen jullie zo door het bos.
Ja je vertelt wel even wat er bij jou speelt, maar al snel gaat het ook weer over je vriendin of komt er alweer een ander onderwerp aan bod.
Het is fijn om met haar te praten, ze heeft fijne adviezen, ideeën en je deelt van alles en nog wat met elkaar. Alle gekregen oplossingen klinken zo simpel en je voelt je inderdaad een stuk rustiger wanneer je weer naar huis gaat.

Nou super toch! Nu heb je mooi goedkoop je oplossingen wandelend gevonden! Hartstikke fijn. Vaker doen zou ik zeggen!

Of…
Was het een fijne wandeling en een fijn gesprek, maar komt eenmaal thuis de onrust snel weer terug… Waarom? Je hebt er toch net lekker met je vriendin over gekletst? En alle oplossingen leken toch zo’n simpel en goed plan?

Ja, maar toch, hmmm… bah… ach, niet zo aanstellen! Maar toch, ik voel me nog steeds onrustig! Ach joh, het komt vanzelf wel weer goed… toch?

Herken je dit? Is je onrust (of waar je dan ook tegen aanloopt) een terugkerend patroon? Wellicht is het dan toch een idee om eens met een wandelcoach te gaan wandelen.
Je gaat dan nog steeds de natuur in, om tot rust te komen en in beweging te zijn, maar wat nog meer? Welke meerwaarde heeft dit ten opzichte van een gezellige kletswandeling met een vriendin?

Nou ten eerste, ben ik er helemaal voor jou. Het gaat niet over mij, maar alleen over jou. Oeh, spannend! Ja, maar ook wel eens fijn, toch? Iemand die oprecht interesse in je toont, die er voor je is, naar je luistert, je confronteert, je nieuwe inzichten voorschotelt en aan het denken zet en dat allemaal in één wandeling! Woow!

Dat klinkt toch al iets boeiender dan gewoon een beetje wandelen met een coach toch?
Wat verder fijn is aan wandelcoaching is dat het wat vrijer kan voelen dan een normale coachsessie. Je bent nu vrij om te bewegen, je hoeft de ander niet constant aan te kijken en je bent lekker buiten.

Ook kan natuurlijk de natuur ook echt bij het gesprek betrokken worden. Welke inzichten kan de natuur je geven?

Stel we komen een tweesprong tegen op het pad waar we lopen. Wat zegt dit jou met betrekking op het onderwerp waar we het over hebben?

Voor welke keuze sta jij  op dit moment?
Stel je kiest keuze A in je leven, hoe zou dat er dan uitzien? Of stel dat je toch voor keuze B gaat, hoe zal dat er dan uit zien?

Of we wandelen in het bos en er ligt ineens een boom op het pad. Wat zegt dit jou? Is er iets dat jouw weg blokkeert? Zo ja, wat is dat dan? En hoe voelt het dat je eigen weg geblokkeerd wordt? Wat heb jij er voor nodig om deze blokkade op te lossen? Enz.

Door de natuur bij het gesprek te betrekken zal de natuur kunnen werken als een spiegel en je veel over jezelf kunnen laten inzien.

Hierdoor krijg je inzicht in het “probleem” waar je mee bezig bent, krijg je duidelijk hoe er mee om te gaan en zal je mooie inzichten en antwoorden krijgen vanuit de natuur!

Wil je het zelf eens proberen? Kijk dan eens op een andere manier naar de natuur terwijl je in het bos wandelt, want wat heeft de natuur je allemaal te vertellen?

Wandelse!