Mediteren is suf!

Ja toch! Dat is toch iets voor van die geitenwollensokken types? Met van die bergschoenen en die alleen maar kruidenthee drinken en met bomen knuffelen en zo. Ja toch?

Nou als dat zo is, dan doe ik iets niet goed denk ik? Ja ik heb bergschoenen, maar die gebruik ik voor lange wandelingen of voor verre vakanties. Ze waren bijvoorbeeld wel prettig toen ik dagen door de Himalaya liep of toen ik 2 weken lang door IJsland heb gestruind 😉

Kruidenthee, ja dat lust ik wel, maar ik heb toch liever andere verse thee. Iets met rooibos en lekkere tropische vruchten er door!

En bomen knuffelen? Hmm nou dat heb ik eigenlijk nog nooit geprobeerd.
Wellicht toch maar eens doen dan?

Want ja, ik geef nou eenmaal meditatielessen. Ik leer mensen dus hoe ze een geitenwollensokken type kunnen worden… 😉

Nou eigenlijk leer ik mensen gewoon hoe ze kunnen mediteren, kunnen ontspannen dus. Rust in zichzelf kunnen creëren. Rust waar iedereen tegenwoordig zo naar op zoek is. Hoe fijn is het dan dat je kunt leren om jezelf weer rustig te kunnen krijgen op een vrij simpele manier!

Oefening:

Let eens op je ademhaling. Adem je tot in je borstkas? Of tot in je buik?
Zet eens een rustig muziekje op en probeer je ademhaling maar eens te laten zakken tot onder in je buik. Zie en voel hoe je adem binnenkomt bij je neus of mond en volg deze, door je lichaam heen, tot onder in je buik en weer terug.
Voel hoe bij iedere inademing je buik iets uitzet en bij iedere uitademing weer iets terug zakt. Blijf dit eerst maar eens 5 minuten herhalen op je eigen ademhaling.
Valt het je op dat je ademhaling steeds rustiger wordt? (Of wordt je hier juist heel onrustig van? Dat kan ook, dan kan het fijn zijn om er eens naar te gaan kijken waarom je er onrustig van wordt..)
Ga nu dan eens helemaal doorademen tot in je voeten, tot in de puntjes van je tenen zelfs! Zie en voel hoe je adem binnenkomt bij je neus of mond en volg deze, door je lichaam heen, helemaal tot in de puntjes van je tenen en weer terug. Blijf ook dit weer 5 minuten herhalen op je eigen ademhaling.
Je kan je ook nog voorstellen dat je bij elke uitademing, spanning, uitademt en bij elke inademing, rust en ruimte, in.
Ervaar maar eens wat dit met je doet!
Deze oefening heeft nu 10 minuten geduurd, maar je kan best beginnen met 5 minuten per dag te mediteren.

Gun jij jezelf 5 minuten rust per dag?

Niet? Geen tijd voor? Sta dan eens elke dag 10 minuten eerder op en gebruik 5 minuten van die tijd om je dag te beginnen met deze fijne ontspanningsoefening! Lekker begin van je dag toch?
Of ga, als je druk druk druk bent, eens even naar het toilet en doe daar 5 minuten deze oefening. Niemand die je daar stoort (tenzij je kleine kinderen hebt natuurlijk… 😛 )

Succes! Je bent het waard!

Owja en dit zijn mijn sokken. Geen standaard geitenwollensokken toch? 😉