Focus op het positieve!

In deze tijd, waarin veel vooral gefocust is op angst, is het super belangrijk om  juist je focus op positieve dingen te leggen.

Ja er is iets aan de gang wat niet leuk is, of hoe je het ook maar noemen wilt, maar moeten we daar nou echt de hele dag door aan herinnerd worden? En dan ook nog vooral met de focus op het negatieve? Ik keek al jaren geen nieuws meer, juist omdat dat alleen maar over negatieve dingen gaat. Maar zelfs de praatprogramma’s zijn tegenwoordig voornamelijk op angst en paniek en al het negatieve wat er speelt gefocust. Nou die kijk ik nu dus ook niet meer haha!
Veel meer dan boer zoekt vrouw blijft er voor mij dus niet over 😉
En het is heus niet dat ik daardoor niet op de hoogte ben van wat er speelt. Nee ik check zelf af en toe wat nieuwspagina’s online en dan kies ik zelf wat ik er van wil lezen of niet.

Maar er zitten ook goede kanten aan deze vreemde periode, maar die hoor je bijna niet in het nieuws. Dat verkoopt namelijk niet. Nee, angst verkoopt! En daarom hoor je vooral de angstige kanten, maar wat je aandacht geeft groeit, dus hoe meer je je focust op alle angstige dingen, hoe meer angst je zult ervaren.
(Gelukkig geven andere programma’s al wel wat meer aandacht aan de positieve dingen die gebeuren 🙂 ).

Dusss als we nou eens meer onze aandacht gaan focussen op positieve dingen! Want, zoals ik net zei, alles wat je aandacht geeft groeit, dus hoe fijn zou het zijn om weer meer positiviteit te kunnen ervaren in deze vreemde periode?

Positieve dingen waar ik op dit moment dankbaar voor ben zijn:

 • De vogels die zo hard fluiten de hele dag!
 • De rust die ik ervaar als ik in mijn tuin zit. Geen auto’s, bussen of weet ik veel wat voor een achtergrondgeluid.
 • Het samenzijn met mijn kindjes! <3
 • Dat ik volwassenen met hun kinderen voorbij zie fietsen, terwijl ze dat normaal gesproken niet doen omdat ze dan aan het werk zijn.
 • Kamperen in Tuinesië.
 • De vele beren voor de ramen zodat kindjes op berenjacht kunnen gaan!
 • Het zonnetje dat zo heerlijk schijnt!
 • Dat mensen weer meer de natuur intrekken en deze dus weer meer leren te waarderen!
 • Nog meer met aandacht naar mezelf kijken. Wat heb ik nodig? Hoe voel ik me?
 • Beeldbellen 🙂
 • Überhaupt de rust die ik ervaar. Geen druk en prikkels meer van buitenaf!!
 • Genoeg wc papier in huis hebben 😛

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Waar ben jij dankbaar voor op dit moment?
Maak eens een lijst voor jezelf waar je dagelijks positieve dingen op kunt schrijven. Leg deze lijst in het zicht zodat je er elke keer naar kunt kijken en dus elke keer weer aan positieve dingen herinnert zult worden!

Want nogmaals, alles wat je aandacht geeft groeit, dus aan jou de keus of je het positieve of het negatieve gevoel wilt laten groeien….
Ikzelf weet wel waar ik voor kies!
En nee het is niet altijd makkelijk om op het positieve gefocust te blijven, maar het is wel mogelijk om je focus er elke keer weer naartoe te brengen 🙂

Succes!