Wat is LifeCoaching

Doel.

LifeCoaching is erop gericht om jou te ondersteunen om de regie van je eigen leven weer in handen te krijgen. Het gaat over wat je wilt in je leven, jezelf ontdekken, doelen stellen en het zetten van de stappen om deze te bereiken. Om te leren luisteren en kijken naar jezelf en om er zo achter te komen wat je nu werkelijk wilt.

 • Wie ben ik?
 • Wat kan ik?
 • Wat wil ik?
 • Wat zou ik willen veranderen?
 • Hoe zou ik me willen voelen?

Het doel hierbij is om jezelf en je balans in het leven weer terug te vinden. We zullen hier samen op een positieve, kortdurende en toekomstgerichte manier mee bezig zijn.

watisLifeCoachingVerantwoordelijkheid.
Ook is het bij LifeCoaching zo dat de verantwoordelijkheid bij jou blijft liggen. Jij bepaalt dus waar je aan wilt werken, want jij bent zelf je sleutel tot verandering in je eigen leven.
Door het loslaten van datgene dat je belemmert in het doen en laten wat je werkelijk wilt, kom je steeds dichter bij je ware ik.
Zo kom je erachter waar je (verborgen) passies, behoeften, talenten, kwaliteiten en dromen liggen en hoe je deze optimaal kunt gebruiken.

Aanpak.
Natuurlijk ben ik er voor jou om je hierin te ondersteunen. Dit doe ik aan de hand van verschillende technieken. Door de grote variatie in vraagstukken die geschikt zijn voor LifeCoaching, zal ik gebruik maken van een ruim aanbod aan technieken. Dit alles doe ik zonder be- en/of veroordelingen, maar juist door je te ondersteunen in de bevordering van je persoonlijke groei.

Waar.
De meeste sessies zullen in een beschermende en rustgevende coachingsruimte plaatsvinden, maar hiernaast bied ik ook wandelcoaching aan. Hierbij zal een coachend gesprek in de buitengebieden van Hengelo en in het bos van Twickel plaatsvinden, waarbij de natuur betrokken zal worden.

Waarvoor.
Een kleine greep uit onderwerpen waarbij LifeCoaching toegepast kan worden, zijn onder andere:

 • Onzekerheid en angsten
 • Verbetering van communicatievaardigheden
 • Contact maken met je gevoel
 • Verbetering van relaties
 • Verbetering van je persoonlijke balans
 • Loopbaan- en studiekeuze
 • Zingeving

Er zijn nog veel meer mogelijkheden waarom jij een LifeCoach zou kunnen inschakelen. Zit je zelf met iets anders en wil je weten of ik jou daarbij kan helpen, neem dan contact met mij op.